вівторок, 27 березня 2018 р.

«Айхо, або подорож до початку»: презентація від Орести Осійчук


 26 березня 2018 року, в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання  в малому залі районного Будинку культури відбулась презентація книги Волинської письменниці  Орести Осійчук «Айхо, або Подорож до початку».








«Айхо, або Подорож до початку» – дебютний роман авторки, який проте здобув чимало літературних відзнак та був перевиданий видавництвом «Синя папка» восени 2017 року.
Роман отримав першу премію у номінації «Прозові твори для дітей» на Міжнародному конкурсі «Коронація слова» у 2013 році, у 2014 році увійшов у 20-ку кращих дитячих книжок у «Рейтинг критика», а на ХХХVI Загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики «Єврокон» у номінації «Найкращий дебют 2016 року».







Як розповіла письменниця, книга оформлена у пастельних тонах, тому що ілюстрації були створені із пластиліну – їх робив луцький аніматор Леонід Тивонюк. Аніматор створив цілу карту світу із глини, у якому живе Айхо. Зараз цю карту випікатимуть у печі, аби потім її презентувати світ Узбережжя, аби читачі могли краще зрозуміти де Країна Червоного Сонця, Шанталія тощо.
Сама книга знайомить читача і хлопчиком на ім’я Айхо – це хлопчик, якому 14 років. Він живе у вигаданому світі Узбережжя із дідусем, який є доглядачем лісу. Хлопчик несміливий, хворобливий, дуже домашній, типовий провінціал, оскільки він живе у лісі, то його найкращі друзі – тварини. Він впевнений, що коли виросте теж буде доглядачем Хрестового лісу. Але у їхній дім приходить непроханий гість. Все життя Айхо летить шкереберть: він опиняється сам на сам у небезпечному світі. Але в Айхо є найкращий товариш – це Радик.
Діти поцікавилися, що Оресту надихнуло писати. Вона зізналася, що виросла у сім’ї лікарів і казала, що хоче бути лікарем, але насправді у дитинстві мріяла бути письменницею. Однак тоді вона була переконана, що всі письменники – мертві. Ореста виросла і стала юристом. Проте, в певний момент змінила все в своєму житті – роботу, місто, оточення і почала втілювати мрію в реальність.



Наприкінці зустрічі Ореста Осійчук провела «книжкові гадання», і відповіла рядками свого твору на питання, що найбільше хвилювали малих читачів. 


Також учасники цієї зустрічі мали можливість придбати книгу з автографом авторки та сфотографуватися разом з нею.

Немає коментарів:

Дописати коментар