середу, 6 березня 2019 р.

Нові книги





Юні друзі! 

  


Бібліотека для дітей радо повідомляє про нові надходження книжок! Тож, запрошуємо дітей взяти з поличок ще «гаряченькі» книжечки.. На вас чекають нові та незвичайні пригоди, фантастичні світи та романтичні історії!
Ви зможете відшукати  для себе книги на будь-який смак!!!








Костенко Л.Триста поезій: вибрані вірші/Ліна Костенко.- К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018.- 416с.: серія "Українська Поетична Антологія".

До книги Ліни Костенко — улюбленої української поетеси кінця другого–початку третього тисячоліття — увійшли найвідоміші її вірші з різних періодів творчості — від ранньої поезії до сьогодні, а також уривки з романів та поем. Це найповніше вибране поетеси за часів Незалежності.




      Костенко Л. Маруся Чурай : Історичний роман у віршах/ Ліна Костенко.- К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019.- 224с.

Історичний роман у віршах «Маруся Чурай» визначної української поетеси Ліни Костенко — один із вершинних творів української літератури, своєрідна енциклопедія духовного життя нашого народу в XVII ст. Висока драма любові вирує на тлі епічних історичних змагань, де доля легендарної Марусі Чурай тісно переплетена з долею України.





Нагорна Н. Повернутися з війни / Наталя Нагорна.-К.:ДІПА, 2018.- 120с.

Ця книжка насправді ж не про війну. Війна-лише випадковість для цих людей, тло їхніх подій. Коли ми випадково зрозуміли як боляче чекати, як нестерпно любити та як складно повернутися з війни. Адже ніхто не повернувся з війни таким, як був. І жодна книжка не пояснить нам, чому тримати автомат іноді легше, аніж тримати в руках телефон, який не відповідає. Адже солдатам розказують, як воювати, але чомусь не пишуть, як припинити та жити далі. Без примар, спогадів та нічних жахіть. 

Дерманський С. Мері: повість/Сашко Дерманський.-К.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018.- 192с.
Ця книжка насправді ж не про війну. Війна-лише випадковість для цих людей, тло їхніх подій. Коли ми випадково зрозуміли як боляче чекати, як нестерпно любити та як складно повернутися з війни. Адже ніхто не повернувся з війни таким, як був. І жодна книжка не пояснить нам, чому тримати автомат іноді легше, аніж тримати в руках телефон, який не відповідає. Адже солдатам розказують, як воювати, але чомусь не пишуть, як припинити та жити далі. Без примар, спогадів та нічних жахіть. 


Кокотюха А. Гімназист і вогняний змій: пригодницько-детективна повість/ Андрій Кокотюха .-К.:А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019.-272с.:іл.

Після пригод із Чорною Рукою у житті гімназиста Юрка Туряниці таємниць і загадок стало ще більше. Дивні речі кояться в столиці - одна за одною горять українські історичні будівлі. Деякі сліди ведуть до Першої зразкової гімназії, яка ризикує втратити репутацію ще й через... наркотики. Восьмикласник Юрко Туряниця разом з приватним детективом Назаром Шпигом та вірним бульдогом Джентльменом знову беруться за справу. Та чи під силу звичайному гімназистові випередити злодіїв і врятувати від забуття українську історію?.. У другій книзі відомого письменника Андрія Кокотюхи знову багато карколомних подій, смертельних небезпек, драматичних непорозумінь, покинутих будинків і, звичайно ж, страхітливого вогню.





         Мацко І. Кава по-дорослому:повість/Ірина Мацко.-ВЦ "Академія",2018.-128с.

Книга “Кава по-дорослому” – про дівчину, якій складно зрозуміти, чому люди не вміють ладити з людьми і чому потрібно собою доказувати свою любов. Вона шукає кохання, а наражається на грубе поводження з собою. Розчарування, здається, знищать її. Але за крок до того, щоб загубити себе в собі і серед тих, хто зруйнував себе, їй відкривається шанс для іншого життя.





    Перше побачення: проза/ Віоліна Ситнік, Віталіна Макарик, Микита Гайдамака та ін.- Київ: ВЦ "Академія", 2018.- 144с.

Перше побачення: проза/ Віоліна Ситнік, Віталіна Макарик, Микита Гайдамаката ін
Скільки несподіванок пов’язано з першими побаченнями: в дуже недоречний момент у Нати розстебнувся ліфчик; Коля запрошував у кінотеатр одну дівчину, а за руку в кінозалі тримав іншу; непорозуміння Лалі й Уляни «розрулили» друзі… А в шістнадцятирічної Юльки перше по-крутому нормальне побачення відбулося після провальної спроби звабити того самого хлопця. Конфліктів і непорозумінь — море. Саша тролить Лалі, що посміла закохатися в «її хлопця». Уля підступно мстить Наді, вважаючи її суперницею, хоч насправді Надя робить усе, щоб Уля зустрілася із Сергієм. У героїв оповідань — свої драми. Вони дивуються собі, шукають себе й відчувають велику потребу випустити на волю власні почуття. Уявляють своє перше побачення на всю фантазію. А складається в них не завжди так, як уявляли. Від фейлів не застрахований ніхто. Невдачі теж багато дають.

       Теремко В. 16 весна: повість/ Василь Теремко.- ВЦ "Академія", 2018.-128с.

Дуже буйно увірвалася їхня шістнадцята весна. Непросто збагнути себе вже інакшими, дати лад емоціям і втриматися від звички по-дитячому перекушувати недитячі проблеми. Життя спонукає до вчинків. А вони ще такі, якими є їхні відчуття, розуміння обставин і стосунки з дорослими на різних дорогах. Дехто вже дивиться на все згори. Хтось зосереджений на переживаннях і звідти спостерігає за всім. А ще хтось застряв у наївності. У пошуках себе вони продираються крізь проблеми, травмуються і стають сильнішими. Починають усвідомлювати свою дорослість, долають себе колишніх - і це найбільші їхні перемоги. Пробудження чоловічого змушує хлопців думати не тільки про футбол, а й про те, що в країні війна. А сила жіночого вчить дівчат дослухатися до порухів своєї душі й відчувати несказане. Шістнадцята весна насилає закоханість, пізнавання чогось дивного в собі і відкриває жадану близькість. Ця весна вперто робить своє…



Скреттінг Г.  Антон та інші нещастя: повість/ Гюдрун Стреттінг; пер. з норв. Наталі Іванчук.- Львів: Видавництво Старого Лева, 2018.-248с.

Антонові – дванадцять, і в нього чимало проблем, які він вважає справжніми нещастями. Проте в нього є найкраща подруга – Іне, яка завжди готова прийти на допомогу. Антон шукає татові наречену, Іне намагається помирити власних батьків. І завдання ці – не з простих, тим паче що професія хлопцевого батька – не з найпрестижніших. Кажуть, у продавців дачних туалетів шанси у жінок невеликі... Та крок за кроком, витівка за витівкою – і задуми Антона та Іне стають все досяжнішими, а їхня дитяча дружба переростає в щось глибше і несподіване для них обох. 



  Толкін Дж.Р.Р.  Листи Різдвяного Діда/З малюнками Дж.Р.Р.Толкіна; за редакцією Бейлі Толкін; переклала з англійської Олена О'Лір.- Львів: Видавництво "Астролябія", 2017.- 160с.

Щороку в грудні дітям Дж. Р. Р. Толкіна приходив конверт зі штемпелем Північного Полюса, а всередині — лист, написаний химерним тонким почерком і оздоблений чудовими кольоровими малюнками. Всі ці листи були від Різдвяного Діда і розповідали дивовижні історії про життя на Північному Полюсі: як північні олені зірвалися з прив’язі й порозкидали подарунки по всій околиці; як безталанний Білий Ведмідь видерся на крижаний полярний шпиль і гепнувся звідти на будиночок Різдвяного Діда, провалившись крізь дах; як той Ведмідь розбив Місяць на чотири шматки, і через це Місячанин упав із неба в Дідів садок; як велися війни з полчищами капосних гоблінів, котрі жили в печерах під будинком. Часом якусь приписку надряпував Білий Ведмідь, а часом Ілберет Ельф дописував щось своїм елегантним плавним почерком, додаючи цим історіям ще більше життя і гумору.









Процюк, С. Степан Процюк про Василя Стефаника, Карла-Ґустава Юнґа, Володимира Винниченка, Архипа Тесленка, Ніку Турбіну / С. Процюк. – Київ : УкрНДІСВД, 2018. - 112 с. : іл.
Книжка для всіх, хто вчиться долати житейські перешкоди. Відомий український письменник Степан Процюк із притаманними йому запалом і пристрастю оповідає про те, як «поміж курми і зорями» проминало дитинство неперевершеного новеліста Василя Стефаника; у яку бездонну криницю снів поринав щоночі майбутній психіатр і філософ Карл-Ґустав Юнґ; як хвацько вмів хлопчаком бешкетувати письменник і перший керівник Українського Уряду Володимир Винниченко; як переростав власну долю один із найсумовитіших митців початку ХХ століття Архип Тесленко; урешті, наскільки «недитячим» виявилося дитинство російської поетки Ніки Турбіної.









Рутківський В. Бухтик з тихого затону : казк. повість для дітей мол. шк. віку / В. Г. Рутківський. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. - 240 с. : іл.
Відпочиваючи у лісовому санаторії, Сергійко з друзями задумали для дівчинки Олі, яка захворіла, казку. Проте вони й не підозрюють, що вигадані ними водяники, лісовики і русалки живуть насправді...
Захоплива казкова повість лауреата Шевченківської премії Володимира Рутківського про зворушливу дружбу школярів Сергійка й Олі з дивовижним підводним створінням Бухтиком. Цей незвичайний герой, блискуче вигаданий Володимиром Рутківським і чудово зображений Ростиславом Попським, просто приречений на читацьку любов і успіх.


Це перша частина казкової трилогії.




 Гантер, Ерін. Темні часи = The Darkest Hour : для середнього шк. віку. Кн.6 / Е. Гантер ; пер. з англ. К. Дудки, О. Українця ; худож. форм. О. Панченка. —  Харків : АССА, 2018. —  320с. — (Коти-вояки) : іл. —  (Веселі Роджерси) .  — ISBN 978-617-09-3638-7.7385-22-5.






Гантер, Ерін. Вогонь і крига Північ = Midnight : для середнього шк. віку. Кн.6 / Е. Гантер ; пер. з англ. К. Дудки, О. Українця ; худож. форм. О. Панченка. —  Харків : АССА, 2018. —  336с. — (Коти-вояки).  — ISBN 978-617-09-7312-71-3








Немає коментарів:

Дописати коментар