вівторок, 30 січня 2024 р.

Світ пригод Всеволода Нестайка

  

   Всеволод Нестайко – один із найвидатніших українських класиків дитячої літератури. Всі книги та опвідання письменника відрізняються яскравими персонажами, веселими й захопливими пригодами, фірмовим авторським гумором, а також повчальними історіями, які виховують у дітях тільки позитивні якості. Його твори сповнені дитячої щирості і мудрості, вони – про важливе в усі часи – дружбу, добро, любов.

    Всеволод Зіновійович Нестайко видав близько 40 книг, казок і п'єс. Одна з найбільш відомих історій автора - «Тореадори з Васюківки». Це гумористична історія з трьох окремих епізодів, кожен з яких пов'язаний з попереднім тільки персонажами. Герої книги - школярі Ява і Павлуша. Перший з них - активна і енергійна дитина, другий - більш спокійний і розважливий, але при цьому обидва мріють будь-що-будь прославитися. І щоб досягти цього, хлопці то вирішують стати тореадорами, то знайти і зловити в своєму селі іноземних шпигунів, то підкорити столицю України.

      Цикл книг «Дивовижні пригоди в лісовій школі» оповідає про смішні і захоплюючі пригоди учнів спеціальної школи для звірів.
Також серед творів Всеволода Нестайка варто відзначити серію книг «Неймовірні детективи», головні герої якої - молоді київські детективи Женя Кисіль і Витасик Дорошенко.
     Книзі Всеволода Нестайка "В Країні Сонячних Зайчиків" - 65 років!
    В цій книжці юні читачі познайомляться з відомими повістями-казками Всеволода Нестайка "В Країні Сонячних Зайчиків", "Незнайомка з Країни Сонячних Зайчиків" і "В Країні Місячних Зайчиків", які набули всесітньої слави. Ви познайомитесь з дивовижною країною та її мешканцями - сонячними зайчиками, які завжди перемагають морок, так само, як і добро завжди перемагає зло.
Бібліотека для дітей пропонує для перегляду викладку літератури «Світ пригод Всеволода Нестайка».





Немає коментарів:

Дописати коментар