понеділок, 29 жовтня 2018 р.

Презентація книги П.Бущика "Хроніка Любешівська"


 Там, де озера, як небо бездонні,
ріки в сто ходів на рястовім лоні,
там, де замріяна пісня ланів
Славить невтомних своїх трударів,


там підвелася на плечах синівських

горда і славна земля Любешівська.

Цими словами та "Піснею про Любешів" ( автори Євгенія і Карпо Оласюки) 25 жовтня розпочалася офіційна презентація краєзнавчої книги Петра Бущика "Хроніка Любешівська," яку підготували працівники Публічної бібліотеки та будинку культури Любешівської селищної ради.







Презентоване видання містить історію Любешівщини від найдавніших часів до кінця ХХ століття. Протягом багатьох років Петро Григорович збирав історичні документи та досліджував минуле Любешівщини.  Варто зауважити, що «Хроніка Любешівська» - це не перша робота Петра Бущика, наш земляк є автором книг: «Любешівщина», «Ми від роду – українці», «Громи над Поліссям», «На скрижалях історії».

Ведучі заходу Тетяна Кальчик та Владислав Петяк в хронологічному порядку повідали історію любешівщини. Історичні події доповнювали вірші М.Черняка, які майстерно декламували читці Ірина Матюк та Тетяна Губарик. В обговоренні книги взяли участь народний депутат України Ірина Констанкевич, депутат селищної ради Валерій Панасюк, голова районної ради Петро Нагорний, селищний голова Олег Кух, користувачі Публічної бібліотеки, місцеві поетеси Тетяна Баранова та Ганна Шукалович.




Автор книги подякував всім, хто допомагав йому у виданні книги, а в дарунок йому Ніна Дащенко та Ольга Гарманюк виконали пісню " Моє рідне село".   Завершився захід піснею Марії Сащук "Мій Любешів".






 
     Ознайомитись з книгою можна у Публічній бібліотеці Любешівської селищної ради, запрошуємо всіх бажаючих. «Хроніка…» може бути використана як навчальний посібник для учнів та  студентів, та зацікавити широке коло читачів.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар