понеділок, 12 листопада 2018 р.

День української писемності та мови.


                                                                  Мова державна перлина,
                                                                  Нею завжди дорожіть:
                                                                  Без мови немає країни –
                                                                  Мову, як матір, любіть.


      9 листопада - День української писемності та мови. Це день вшанування пам’яті Нестора Літописця — послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.
      У бібліотеці для дітей Публічної бібліотеки Любешівської селищної ради було проведено свято українського слова  «Мово моя люба, мово українська, скільки в тобі рідного, близького!».
 Бібліотекар  Світлана Сорока наголосила, що мова – найбільший скарб будь-якого народу. Тисячоліттями, віками, роками плекала її земля предків, передавала з покоління в покоління, вкладаючи дедалі більше народну душу і водночас формуючи її,  а також  розповіла дітям про історію розвитку української мови з давніх часів й до наших днів.
     Кутинець Софія та Олена, Невірець Софія, Петрик Роман, Кух Дарина, Бондарчук Катерина, Любежаніна  Марина  виразно  декламували вірші про рідну мову. У виконанні Федчик Яни та Ковальчука Дмитра прозвучала «Молитва про рідну мову». Учасники свята приймали  активну участь у конкурсно-мовній  вікторині. Також  бажаючі мали можливість переглянути викладку літератури «Ти наше диво калинове, кохана українська мова».















Немає коментарів:

Дописати коментар