пʼятниця, 31 травня 2024 р.

Діти – наше майбутнє

 

Дитинство  синьооке,  мов  волошки,
Його  завжди  буває  зовсім  трошки.
Воно  веселе  і  дзвінкоголосе.
Розпустить  коси  і  блукає  босе.


Дитинство  різнобарвне   і  щасливе,
Яскраве, простодушне, галасливе,
Воно  ще  поряд, зовсім  недалеко,
Та  вже  летить  у  вирій,  мов  леле

             1 червня – Міжнародний день захисту дітей.

    Це свято стало символом дитячої щирої радості та надії на майбутнє. Адже саме в дітях ми бачимо здійснення своїх мрій і сподівань, прагнемо, щоб вони росли здоровими та мали усі умови для всебічного розвитку. І обов’язок дорослих – зробити своїх дітей щасливими не тільки сьогодні, а завтра і завжди!

     Працівниками бібліотеки для дітей, відділення соціальної роботи територіального центру, Любешівської районної організації товариства Червоного Хреста  в бібліотеці для дітей проведено захід з нагоди Міжнародного дня захисту дітей «Діти – наше майбутнє».

    Дітей привітали читайлики бібліотеки.  Всі учасники свята  грали, читали вірші, брали участь у конкурсах, загадували бажання «на дереві мрій», і найзаповітніша мрія кожної дитини , щоб закінчилась війна.

    Голова Любешівської районної організації товариства Червоного Хреста Ірина Остапчук вручила подарунки всім діткам.

   Бажаємо кожній дитині мирного неба , міцної люблячої сім'ї та всього необхідного для безтурботного дитинства. Хай здійсняться всі дитячі мрії під мирним небом України!







































Екскурсія в бібліотеку

В бібліотеку для дітей завітали учні Любешівськоволянської гімназії . Про бібліотеку, захоплюючі книги та журнали, що є в бібліотеці дітям змістовно розповіла бібліотекар. Юні відвідувачі з захопленням брали участь у вікторині. Діти з великим задоволенням відкривали для себе чарівний світ книжок. Вони дізналися, що читати – це не тільки корисно, але й модно, а в нашій бібліотеці завжди цікаво і весело! А працівниця нацпарку «Прип’ять-Стохід» Віта Домашич познайомила відвідувачів із діяльністю національного парку, його біорізноманіттям. Заповідні краєвиди діти розмалювали на сувенірах із гіпсу.

Запрошуємо всіх дітей завітати до нас і відкрити для себе безмежний світ знань та пригод.






середа, 15 травня 2024 р.

Захисти комах - захисти птахів!



 Захисти комах - захисти птахів!

Це тема цьогорічного відзначення Всесвітнього дня мігруючих птахів.
Для активних читачів у бібліотеці провели інформаційну годину, де дітям розповіли про комахоїдних птахів National Park "Prypiat-Stokhid" та залучили дітей до майстер-класу "Метелики із гіпсу"!
Поєднавши теорію із практикою учні більше дізнались про пернатих друзів та більш детально познайомилися із комахами нашої місцевості. На прикладах також розглядали ланцюги живлення в природі та взаємозв'язки у екосистемах!
На заході панувала дружня творча атмосфера! Діти захоплені були своїми яскравими сувенірами-метеликами!
















Чудовий світ птахів рідного краю!



 Активні юні орнітологи селища Любешів долучились до вивчення птахів National Park "Prypiat-Stokhid" у заплаві Стоходу!

Спільно із Бібліотека для дітей Любешівської селищної ради відкривали чудовий світ птахів у Всесвітній день мігруючих птахів! Спостерігали та визначали з допомогою біноклів та орнітологічних визначників.
Яких птахів побачила та почула наша команда читачів бібліотеки для дітей?
Шпаків, граків, галку, чепуру велику, лелеку білого, крижнів, ластівку сільську, припутня, плиску білу та жовту, дрозда чорного, щигликів, луня болотяного, лебедя шипуна, волове очко, ремеза, синицю велику та блакитну, горобців хатніх!
Чули спів соловейка, очеретянки великої, зяблика та бугая. Це дуже хороший результат - 24 види за 1,5 години!
Діти дуже захоплено слухали нову інформацію про птахів, дізнались про рідкісну орнітофауну.
Час пролетів надто швидко та захоплено. Школярі мали бажання іще мандрувати та виявляти нові види птахів, а це означає, що результат від екскурсії дуже хороший.

Ми відкрили для для діток такий чудовий та різноманітний світ птахів рідного краю!
Зустрічі із вивчення мігруючих птахів будуть продовжуватися...
По цих посиланнях можна багато дізнатись про птахів Національні парки України / wownature.in.ua