пʼятницю, 9 серпня 2019 р.

Новинки книг вас приємно здивують


  Любий читачу! Сподіваємось, зараз у тебе гарний настрій і теплих смішинок у ньому – як промінчиків у сонця. От і пречудово! Але навіть якщо усмішка твоя цієї миті заблукала десь між дощовими хмарками – також не біда. Хутчіше починай читати !



Ханачкова П. Невже це правда? Міфи й упередження про тварин / Павла Ханачкова ; Перекладач В. Делегач; Ілюстратор Лін Дао. – Харків : Вид-во “Ранок”, 2018. – 40 с. ISBN 978-617-09-4291-3
Лис – підступний крадій. Ведмідь – загроза для всього лісу. Страус – боягуз, який ховає голову в пісок. Існує чимало таких порівнянь. Цікаво, чи всі вони правдиві?Книги серії “Несподівана природа”: ” Невже це правда? Міфи й упередження про тварин”, “Несподівана дружба у природі”.Люди часто несправедливо надають тваринам не дуже лестивих рис. Наприклад, змії огидні, лисиці пронирливі, а акули загрожують життю людини. Що зробили тварини, щоб заслужити ці упередження? Давай зазирнемо до лісу, савани і підводного світу, аби побачити, що за цим криється.




Кононенко, Олексій. Сонце і місяць : казки та легенди про давніх слов’ян / О. Кононенко; худож. Я. Кернер-Вернер. – К.: ФОП Зеленський В. Л., 2018. – 176 с. : ілюстр.
Казки, легенди, вірування… Як на крилах вони перелітають із століття у століття, від покоління до покоління. Ці неповторні духовні скарби далеких пращурів з їх чарівною символікою, незвичними для нас персонажами, які мають нелюдську магічну енергію, здатність перевтілюватися, - розповідають нам про духовне життя наших давніх предків – слов’ян. Не пізнати їх – просто обікрасти себе.


Дяченко Марина. Дивовижні пригоди звичайних речей / М. Дяченко, С. Дяченко; пер. з рос. О. Негребецького; ілюстр. Д Кавеліної; худож.-оформ. В. Карасик. – К. : Довженко Букс, 2018. – 31 с. : ілюстр.
Якщо гарно придивитися і прислухатися – виявиться, що звичні речі, які нас повсякденно оточують, живуть своїм цікавим життям, часом дуже непростим. Але ми, люди, можемо їм допомогти розв’язати їхні проблеми! І от вже - полохливий поїзд більше не боїться птахів, допитлива річка здійснила свою давню мрію, звичайний шарфик пережив подвійне перетворення, а водогін став справжнім музикантом! Про ці та інші дивовижні пригоди звичайних речей ви прочитаєте в цій добрій книзі.



Мітч Каллінг.  Країна припливів: роман /Мітч Каллін.-Івано-Франківськ: Вавилонська бібліотека, 2018.-176с.
Ця книга американського письменника Мітча Калліна стала культовою. Режисер Террі Гіллиам ("12 мавп", "Страх і ненависть в Лас-Вегасі" та "Воображаріум доктора Парнаса") зняв за нею одноіменний фільм. «Країна припливів» – історія химерних подорожей. У кожного з героїв вона своя – хтось вирушає в Ютландію, хтось – на той світ, дехто блукає просторами океанів у примарній субмарині. Для одинадцятилітньої Желізи-Роуз – це мандрівка у дивовижний світ власної уяви, де оживають частинки поламаних ляльок, мерці перетворюються на болотяних людей, а світлячки прилітають побажати на добраніч. Це – подорож-втеча від реальності, яка пересічній людині здалася б трагічною, гнітючою та моторошною. Але не Желізі-Роуз. Вона вміє її змінювати. А ще вона вміє приготувати героїновий укол.


  
    Робопарк і не тільки. [Текст] : [для дітей дошк. й мол. шк. віку / пер. з англ. Назарова О.]. - Харків : Ранок, 2018. - 96 с. : кольор. іл. - (Перше Non Fiction читання : рівень 4). 
Знаменита серія книг Oxford в Україні — це адаптована науково-популярна література для навчання читання. У книзі крупний шрифт і цікавезні факти про все навколо: як гооврить сова? чи можуть риби літати? як жили вікінги? Ця книга 4 рівня містить рекомендації для батьків про те, як працювати з книгою, які питання ставити дитині, тематичний словничок з новими словами.


       Олкрафт Р.  Великі тварини і не тільки... Рівень 1.--ТОВ "Ранок", 

2018.- 72с.
Всесвітньовідома Оксфордська серія адаптованої науково-популярної літератури для навчання читання. Унікальні кольорові фотографії, малюнки і пояснення до них розвивають критичне мислення і лексичну грамотність. П’ять рівнів складності текстів, допоможуть підібрати книгу для кожного малюка.


Кублицький В. Юнацтву про мистецтво.Книга перша/В.Кублицький.- К.: Мистецтво,2018.- 56с.:іл.- Укр.мова.
У книзі для юнацтва пропонується розповідь про відомі твори світового образотворчого мистецтва. Юний читач зможе вперше познайомитися або ще раз зустрітися із шедеврами майстрів минулого та порине у вічний світ художніх образів.
Книгу адресовано юним шанувальникам прекрасного та, безперечно, стане їх постійним супутником у житті.



Воронина Леся. Суперагент 000/Леся Воронина.- Харків: "Ранок", 2018.- 224с.: іл.с.- (Серія "Пригоди").

Нездоланний Супергерой 000, як і годиться всім супергероям, розплутує найзагадковіші злочини, перемагає найпідступніших ворогів і рятує світ від неминучої загибелі. Іронічний детектив знаної сучасної української письменниці Лесі Ворониної вже й сам став легендою. Сповнені жартів, іронії та смішних натяків, повісті про Гриця Мамая зацікавлять не тільки дітей та підлітків, а і їхніх батьків, якщо раптом вони не читали перші, вже раритетні, видання книжки.


Винничук Ю. П. Казки веселі і сумні: для дітей дошк. віку/ Юрій Винничук; іл. Ірини Борисової; - Харків: Бібколектор, 2017.- 24 с.: іл.

До книжки увійшли три казки відомого українського письменника Юрія  Винничука – «Будиночок № 7», «Три жучки» та «Шлюбні оголошення Кротика», з яких маленькі читачі дізнаються про те, як у грозу заблукали семеро братів-слимаків, як маленький жучок врятував життя в'язню і як один кротик вирішив женитися і що із цього вийшло. А кумедні малюнки відомої української художниці Ірини Борисової, яка зараз мешкає у США, чудово доповнять цю веселу книжку. 



Корецька К. Сонячна дівчинка: казка для всіх/ Клава Корецька.- Житомир:
О.О. Євенок, 2018.- 24 с.

Про дуже доброзичливу дівчинку, яка робила хороші справи.


  Герасимюк О. Старолуцькі легенди / О. Герасимюк. – Житомир, 2018. – 40 с.
Збірка старолуцьких легенд, записаних, сумлінно оброблених та впорядкованих О. В. Герасимюк, сприятиме широкому зацікавленню дітей історією й культурою древнього Луцька. У них відображено своєрідне бачення та оцінка окремих історичних подій, явищ, постатей простими людьми. 


 Гуменюк Н. Перекотиняв: вірші для молодшого віку / Н. Гуменюк. – Житомир, 2018. – 32 с.
 Любий читачу!  Читай вірші з нової книжки відомої української письменниці, лауреата літературної премії імені Лесі Українки Надії Гуменюк "Перекотиняв".
Чубач Ганна. Біла казка/ Г. Чубач.- Видавничий дім "Артек", 2018.- 15с.

Цікава і добра казка про веселих ведмежат Сміха й Оха.


Немає коментарів:

Дописати коментар