неділю, 21 грудня 2014 р.


з днем Святого Миколая
Cвятий Миколай - чудотворець, доброчинець, чарівник. У ніч на 19 грудня, у день його пам'яті, він розносить дарунки дітям, вітає з зимою, благословляє на добрі вчинки.
Завдяки доброчинності, вірності і щирості у служінні вірі християнській, прославлянні імені Бога ділами та вчинками на землі, отця Миколая було визнано церквою як Святого.
За легендою, Святий Миколай живе у Раю на небесах і раз у рік спускається на землю, щоб прийти до діток і принести їм дарунки за хороше навчання, чемну поведінку, повагу до батьків та старших людей. Святий Миколай все знає про діток, усе хороше і погане записане у нього у великій книзі, котру допомагають йому заповнювати ангели цілий рік. А якщо котрась дитина була нечемною чи не хотіла вчитися, то замість Святого Миколая у чарівну грудневу ніч до нього прийде чортеня Антипко. Воно залишить під подушкою непослуха пучок вербових різочок. Іноді наука не іде без бука. Але то буває дуже рідко, бо дітки у нас усі слухняні і добре вчаться на радість батькам.
Українці з давніх часів вважали Миколая своїм святим. Багато церков побудовано на його честь. Усі рибалки та моряки вважають його своїм покровителем. На Подолі у Києві постала нова церква Святого Миколая, збудована на штучному острові посеред Дніпра київським Річковим портом. Бо й донині незламною є віра людей у силу Божого слова та силу покровительства Святого Миколая.
Святий Миколай - образ, що асоціюється з високими людськими моральними цінностями, глибокою вірою у Бога та у праведність існування на землі. Не гроші, а любов, порядність, доброчесність та благородство керують світом. І один раз на рік, у чарівну грудневу ніч, усі ми маємо можливість бути доброчинцями задля власної втіхи і Божої ласки. Дякуючи доброму імені Святого Миколая, кожен з нас може зробити щасливими стільки діток, обділених долею у батьківській ласці. Та й до власних дітей цього дня ми маємо можливість прийти з казкою і відзначити за слухняність та гарне навчання. Дарувати любов один одному - це благо, що дав нам Господь, а навчив це робити Святий Миколай.

 
         Доброю традицією стало проведення свята для користувачів Любешівської районної бібліотеки для дітей.
 «Святий Миколай не обмине жодну хатинку – обдарує кожну дитинку» -
під такою назвою відбулось літературно-музичне свято спільно з учнями 4-В класу Любешівського НВК під керів-ництвом класного керівника Русило Любові Миколаївни.       Ведуча свята, Вершкова Оксанка, ще раз ознайомила дітей з


    земним життям чудотворця,доброчинністю, вірністю і 
щирістю у служінні вірі християнській. Діти також активно брали участь: розповідали вірші, ділилися своїми добрими та поганими вчинками, які вчинили протягом року.

   На закінчення свята Святий Миколай   (учень 6-Б класу Антонюк Ярослав) обдарував учасників свята "Миколайчиками" .








 


 

 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар