вівторок, 14 травня 2019 р.

Щорічно у другу суботу травня світова спільнота відзначає Міжнародний день мігруючих птахів. У 2019 році він припадає на 11 травня.
Цей день присвячено даті підписання 10 травня 1906 року Міжнародного Договору про охорону птахів. У 1927 році СРСР (в т.ч. і Українська РСР) ратифікував цей договір. Всесвітній день проходить під егідою Конвенції по мігруючим видам та Африкано-Азійської угоди по мігруючим птахам (АЕВА). Девіз Дня мігруючих птахів «Мігруючі птахи та люди – разом крізь час» підкреслює нерозривний зв’язок людей та птахів.
У світі існує близько 10 тисяч видів птахів, які населяють різні типи екосистем на всіх континентах. Щороку велика кількість видів птахів здійснює міграції, снуючи своєрідну павутину міграційних шляхів, перетинаючи та урізноманітнюючи чимало середовищ існування. Міграція птахів, як явище, також є ключовим індикатором біорізноманіття, здоров’я екосистеми, змін клімату. Завдяки діяльності мігруючих птахів підтримується баланс екосистеми в цілому — наприклад, деякі рослини запилюються саме мігруючими птахами. Значна частина європейських видів є мігруючими.
Бібліотека для дітей спільно з Національним природним парком «Прип’ять-Стохід» організували інформаційно- орнітологічну виставку
«Коли любиш – оберігаєш»,
з матеріалами якої можна ознайомитись у бібліотеці для дітей Публічної бібліотеки Любешівської селищної ради.
Виставка буде діяти до 19.05 2019 року.
  





Немає коментарів:

Дописати коментар