понеділок, 30 листопада 2020 р.

Свято домашніх улюбленців

      

       Виявляється, існує свято домашніх улюбленців. Міжнародний день домашніх тварин у країнах світу відзначають по-різному. Хтось у цей день дозволяє своїм домашнім вихованцям гризти меблі, гойдатися на шторах чи навіть їсти зі столу. А хтось іде  разом із домашньою тваринкою в салон краси або купує для свого улюбленця багато смаколиків.  Але для тварин важливо насамперед відповідальне ставлення до неї з боку людини.

                                         Розповіді про домашніх тварин

Собака. Вірний друг і помічник людини здавна. Він з’явився з лісової хащі, і люди привчили собаку сторожувати дім, допомагати на полюванні, охороняти худобу. У світі налічують близько 400 порід собак. Проте найрозумнішими  фахівці вважають  коллі, пуделів та німецьких вівчарок.

  Кіт.  Це одна з улюблених домашніх тварин. Людина приручила їх близько 5 тисячі років тому. У світі живе 600 мільйонів домашніх кішок. Ці тварини можуть передбачати погоду. Якщо кішка згортається клубочком – чекайте морозу! А якщо лиже передню лапку і  приглажуює  шерсть  на голові – погода буде гарною. Кішка також відчуває, що у господаря щось болить, тому лягає на хворе місце намагаючися полегшити стан людини.

С.Зайцева

 Кошеня

Принесли мені дівчата

Дуже гарне кошенятко .

Білий котик у пушок –

Я назву його Сніжок.

 

На підлогу кіт стрибнув

І скоріш під стіл шмигнув.

Довго-довго там сидів

Та вилазить не хотів.

 

Як його ми не гукали –

Наших слів було замало.

Ковбаси взяли шматок –

Враз прибіг до нас Сніжок.

 

А скінчивши свій обід,

В іграшки подався кіт.

Вухо зайцеві погриз

Та й у самоскид заліз.


І повіз я по квартирі

В самоскиді пасажира!

І відтоді Кіт Сніжок –

це найкращий  мій дружок

Немає коментарів:

Дописати коментар