вівторок, 17 січня 2023 р.

#бібліотекарекомендує

 

Шлях до розвитку уяви та творчого мислення лежить через чудові різдвяні книги для дітей. Вашій увазі пропонуємо огляд  декількох книг з нашої бібліотеки. 

Купріян Ольга. Коляда з лицарями/ Ольга Купріян,  ілюстрації Юлії Вус.– Київ: Портал, 2020. – 60 с.

Ця історія відбулась у Великому князівстві Литовському. В містечко на Львівщині прийшов справжній лицар Іванко. Який захват у дітлахів! А назавтра в лицаря зникає прапор із левом. Куди він дівся? Це з’ясують малі Анничка та Мстислав, батько якого теж лицарює десь на довгій війні. Хлопчик так сильно тужить за батьком: невже й Коляду доведеться святкувати без нього?

 Це історія про родинну підтримку, дорослішання та віру у диво. 

Диво на Різдво: казки, притчі, оповідання/Укладання Дари Корній,  іл. Яни Фефелової.- Харків: Vivat, 2019.-95с.- (Серія «Найкращий подарунок»).

У різдвяну ніч стаються дива: зорі сяють яскравіше, зимове повітря набуває казкового присмаку, починаються найцікавіші пригоди. Завжди хочеться подовжити цю радість, вловити невагомий, особливий різдвяний настрій. Зробити це дуже просто — різдвяний дух є в кожному оповіданні цієї збірки. Поряд з її героями відчуваєш красу і магію свята. Вони залюбки стають провідниками у світ, сповнений добра та любові. Ці історії солодкі, як мандаринки, зігрівають, як імбирний чай з медом, дарують надію, як перша різдвяна зірка. Щасливого Різдва!

Дерманський С. Різдвяна крамничка тітоньки Мальви/ Сашко Дерманський, іл. Ростислав Попський.- Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2021.- 56с.

Різдво – пора див і світла, час жаданих подарунків та солодкої смакоти із чарівного фургончика-крамнички доброї й загадкової тітоньки Мальви. Але що буде, якщо раптом усе це зникне? Адже підступний пан Крук та його господиня Мряка ось-ось запанують у світі!.. Перед маленьким Тишком та його вірним песиком Кучугуркою постало нелегке завдання: повернути дідусеві-казкарю чарівну книгу, щоби врятувати Різдво і наповнити сміхом та радістю кожен дім їхнього рідного містечка.

Сім святкових бажань. Підслухано та записано від Ісландії до Китаю/ О.Давидова, С.Дерманський, Ю.Ілюха та ін.; упоряд. О.Ткаченко.- Харків: Читаріум, 2021.-128с.: іл.

Існують книги, які здатні стати справжнім душевним символом зимових свят. До таких унікальних видань відноситься чарівна збірка казок «Сім святкових бажань», створена наймайстернішими талантами української дитячої літератури.

Тонкою барвистою гірляндою з назвою «зимові свята» зв’язані у збірці сім казок. Вони народилися й виростали на основі традицій святкування Різдвяних і Новорічних свят у різних країнах світу. Кожна казка – маленьке життя, яке сповнене своїми колоритним персонажами, захопливими подіями та магічним настроєм.

Книга «Сім святкових бажань» - здатна віднести фантазію дитини в найчудесніші куточки світу! 

Симоненко О. Хочу, хочу подарунків!/ Олег Симоненко .- Київ: Час майстрів, 2018.- 36с.: іл.- (Серія «Найкраще дітям»).

Дівчинка вимагає, щоб їй купили нову іграшку. Кричить на всю крамницю: «Мамо, хочу, хочу, хочу!» Голосно кричить, поводиться негарно. Мамі, татові соромно. «Тихіше, тихіше! Поводься добре», — говорять вони. Але заспокоїти дитину не виходить. А суворіші батьки починають гніватися, карати дитину.

Чому з дітьми це відбувається? Як позбутися «ХОЧУчок»? Не лише дитині, а й дорослій людині?

Ця книжка — спроба пояснити феномен «ХОЧУ» на прикладі життя маленької Соломії і допомогти читачеві вирватися з полону нескінченних і безглуздих «ХОЧУ».

Історія духовного переродження маленької дівчинки Соломії, яка трапилася напередодні дня Святого Миколая, подібна до маленького дива, яке стане гарним прикладом як для дітей, так і для дорослих.  


Немає коментарів:

Дописати коментар