понеділок, 30 січня 2023 р.

«Разом збережемо водно-болотні угіддя для нашого майбутнього»


      В бібліотеці для дітей  в рамках щорічної акції до Міжнародного дня водно-болотних угідь відбулась тематична інформаційна година із користувачами бібліотеки, яку провели екосвітяни Національного природного парку «Прип’ять – Стохід». Юні учасники заходу вивчали  фауну  та флору  боліт, розглянули значення ВБУ. Почули про негативний вплив людини  на водні екосистеми. Здійснили екскурсію до заплави річки Стохід для споглядання за екосистемою боліт в зимовий період.
   А також юні природолюби взяли участь  у Різдвяному обліку птахів! Великий зимовий облік є наймасовішим заходом для вивчення птахів у всьому світі. Його ще називають Різдвяним. Цьогоріч він проходив з 23 по 27 січня 2023 року.
Головна мета зимового обліку – з’ясувати чисельність птахів і види, які залишилися зимувати поряд із нашими домівками.
Спостереження за птахами проводили на околицях селища Любешів поблизу річки Стохід!
Яких птахів вдалось побачити?
Найчастіше зустрічали синиць великих, горобців польових, бачили також круків, сойку, пару сорок, дятла звичайного, зеленяка, зграї дроздів-чикотнів та шпаків. Визначали птахів із допомогою бінокля та визначника.
Обліки відбулись протягом години, яка пройшла дуже швидко насичено та мегакорисно. Учні не тільки почули про зимуючих птахів, але і побачили та зазнімкували пернатих.
 





















Немає коментарів:

Дописати коментар