середу, 28 жовтня 2020 р.

А Ви знаєте, з чого почалися мультики?

     28 жовтня щорічно відзначається Міжнародний день анімації. Саме в цей знаменний день — 28 жовтня 1892 року в Парижі художник і винахідник Еміль Рейно скликав глядачів на нове, досі ніким не видане видовище — «оптичний театр». Талановитий винахідник вперше публічно продемонстрував свій апарат праксиноскоп, який показував рухомі картинки. Зараз ми б назвали цю подію народженням прообразу сучасних мультфільмів, і саме ця дата тепер і вважається початком епохи анімаційного кіно.

    У багатьох країнах святкові події починаються за декілька днів до вказаної дати. Напередодні Міжнародного дня анімації професіонали та любителі анімаційного кіно з усього світу обмінюються програмами своїх фільмів і влаштовують прем'єрні перегляди бестселерів для вдячної публіки, яка цілий рік чекає цієї події. Зараз подібні сеанси мультфільмів одночасно проходять вже в 104 країнах світу!

    Сучасні технології дозволяють аніматорам витворяти таке, про що в далекому 1892-му навіть не мріяли. Чорно-білі й кольорові, мальовані, пластилінові та з 3D графікою, ми любимо різні мультики і частенько дивимося їх разом із нашими відвідувачами...








Немає коментарів:

Дописати коментар